Няма увредени растителни видове на плаж Алепу с.  На 7

...
Няма увредени растителни видове на плаж Алепу с.  На 7
Коментари Харесай

След поредното нахлуване на джип на Алепу: РИОСВ увери, че не са увредени дюни

Няма повредени растителни типове на плаж " Алепу " с. 

На 7 юни екоинспекцията е постъпил сигнал за паркиран автомобил  по плажната линия в южната част на плажа.   " Инспекцията потърси неотложно подпомагане от Районно управление  - Созопол, поради пълномощията им за определяне самоличността на лица, използване на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, както и в качеството им на надзорен орган по местоположение. С писмо, Регионална инспекция за опазване на околната среда - Бургас изиска резултатите от тяхната инспекция за предприемане на действия при нужда по реда на екологичното законодателство ", оповестиха от РИОСВ  - Бургас.

Вчера  на място е осъществена и инспекция от специалист на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Бургас, поради статута на морския плаж, като предпазена зона и предпазена територия, последната обхващаща част от него. Тя е открила следи от прекосяване на моторно транспортно средство върху плажната линия с дължина към 60м. Следите са отвън границата на предпазената територия - естествена забележителност " Пясъчни дюни в м. " Алепу “, само че попадат в рамките на предпазена зона " Ропотамо “ за запазване на естествените местообитания и на дивата флора и фауна.

Заснети са координатни точки на следите и са съпоставени с цифровата информация в РИОСВ-Бургас, в това число модели за разпространяване на дюнни естествени местообитания по Черноморското крайбрежие. Установи се, че следите минават през картирани дюни в Защитена зона " Ропотамо “ за запазване на естествените местообитания и дивата флора и фауна. От прекосяването на автомобила през пясъчните дюни не са открити повредени растителни типове, за която режимът избран със заповедта за оповестяване на Защитена зона " Ропотамо “ планува санкциониране от РИОСВ- Бургас по реда на Закона за биологичното многообразие.

С оглед попречване на нарушавания, свързани с нахлуване на моторни транспортни средства в границата на естествена забележителност " Пясъчни дюни в м. " Алепу “, Регионална инспекция за опазване на околната среда - Бургас още веднъж ще сложи осведомителни табели, означаващи предпазената територия и указващи забранителния режим, избран със заповедта за оповестяването ѝ.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР